1. Home
  2. /
  3. Interviews
  4. /
  5. PRÊT À PREGNANT TALKS...

PRÊT À PREGNANT TALKS WITH… ELLIS TEN HEUVEL

Datum: 2019

Ellis ten Heuvel is 31 jaar en woont in Amsterdam. In het dagelijks leven runt zij een online shop genoemd ‘The Wild Babes’, een webshop met items die net even iets extra’s toevoegen. Prints en kleuren staan centraal en ook hebben ze een vintage corner met daarin juweeltjes die ze opduikt op vintage markten. Dat laatste is direct ook een grote hobby van mom-to-be Ellis. Ze woont samen met haar vriend Remi, die nu  ruim 8,5 jaar samen zijn en 2 Britse korthaar katten hebben; Phoebe & Charlie. Verder vlogt Ellis wekelijks onder haar eigen naam, al staat dat even op een lager pitje i.v.m. haar net aangekondigde zwangerschap. Lees je mee hoe het nu met Ellis gaat sinds de aankondiging?

Gefeliciteerd met je zwangerschap! Wat was je eerste reactie toen je erachter kwam?

Dank je wel! Haha mijn eerste reactie was ongeloof en shock. Het is allemaal vrij snel gegaan dus wij zagen het beiden nog totaal niet aankomen. Ik heb geloof ik nog zo’n 7 testen gedaan (niet gelogen) in de dagen erna om mezelf ervan te overtuigen dat het nieuws echt waar was. Uiteraard een dolblij gevoel bij ons beiden.

Hoe hebben jullie het familie en vrienden verteld?

We hadden gouden fotolijstjes gekocht en daar een positieve test in gedaan met daarboven de gouden letters ‘Hello baby’. Vrienden zijn we langs gereden en stonden we ineens op de stoep met onze echo foto en mijn beste vriendinnetje had ik een ‘tante’ armbandje gegeven en een schattig kaartje. De zenuwen vooraf waren bizar als je zulk groot nieuws vertelt maar alle reacties waren echt geweldig!

En toen was daar de announcement op Instagram. Hoe waren de reacties?

Overweldigend en echt hartverwarmend! Zoveel (oude) bekenden maar ook onbekenden die reageren, berichtjes sturen en je appen. Het was jarig zijn maar dan x 100. Voelde ontzettend bijzonder dat iedereen zo meeleeft en blij voor je is.

Hoe verloopt je zwangerschap tot nu toe? Last van kwaaltjes?

Heb daar nog niet heel openlijk over gesproken omdat het zo dubbel voelt. Ik voel mij een beetje schuldig om enorm te ‘klagen’ over de kwaaltjes die ik heb,want je moet er nu eenmaal doorheen en je doet het voor iets heel moois. Als ik ze dan toch moet benoemen is het: misselijkheid, sterke reuk en afkeer van veel voedsel en pukkeltjes in het gezicht. Met name de misselijkheid is lastig want het belemmert je in je dagelijkse werkzaamheden, maar ik hoop dat het tijdens het tweede trimester beter gaat 

Willen jullie het geslacht weten?

Ja! De geslachtsbepalende echo staat al gepland en hoewel het cliche ‘zolang het maar gezond is’ helemaal waar is, zal het gevoel denk ik nog veel echter worden als je weet of je straks een meisje of jongen krijgt. Ook makkelijker voor het shoppen natuurlijk 

Heb je al leuke dingen geshopt voor de kleine? Wat zijn tot nu toe je favoriete aankopen?

Heel eerlijk: nog niets! Haha doordat ik nogal ziek ben geweest afgelopen weken kwam ik niet heel ver de deur uit en stortte ik mij voornamelijk op het onderhouden van de webshop die moet doorlopen. Wel heb ik bij -mijn nu al favoriete winkel,- ‘Archive store’ een zwangerschapsdagboek gekocht. Een prachtig boekje met in gouden letters ‘bump’ op de kaft. Ik heb wel al leuke kadootjes mogen ontvangen en kan na de geslachtsbepaling niet wachten om te gaan shoppen!

Ga je de zwangerschap meenemen in je Vlog? Zo ja, hoe beslis je wat je wel en niet wilt delen?

Heel goede vraag, want dat is direct mijn struggle van afgelopen tijd. Ik ben zo’n 1,5 jaar geleden de vlog begonnen in eerste instantie om het leven achter een webshop te laten zien en alles een stukje persoonlijker te maken. Ik voel nu al heel bewust dat ik mijn kindje straks liever niet film. Ik vind het zelf niet prettig om een camera in zijn of haar gezichtje te houden en dat op internet te zetten. Of dat mijn hormonen nu zijn en of dat nog verandert weet ik niet, maar ik denk er wel veel over na. Ook over of ik verder ga met vloggen en wat ik wel en niet wil laten zien. Dat zal de komende tijd meer duidelijk worden, hoop ik. Wellicht ga ik meer met instagram doen op mijn privé account. Het vloggen, een webshop onderhouden en daaraan gekoppeld instagram account neemt enorm veel tijd in beslag en met een kindje op komst moet ik daarin concessies gaan doen. Dan komt de webshop voor mij altijd op nr. 1

Kunnen we binnenkort ook toffe maternity items verwachten op thewildbabes.com?

Ook een leuke vraag! Want ja er is inmiddels al een ‘BABYBELLY PROOF’ afdeling in de shop. Hier worden alle items toegevoegd die ook geschikt zijn tijdens de zwangerschap. Zo kreeg ik al tijden berichtjes dat bijvoorbeeld een bepaalde flared legging (Wild World legging) echt perfect paste bij een zwanger buikje en dat meiden daar zo gelukkig mee waren. Nu snap ik ook waarom, want (no offence) maar ik spot weinig leuke zwangerschapskleding. Ook willen veel meiden items aan die ze na de zwangerschap verder kunnen dragen en dus niet een hele garderobe voor die paar maanden hoeven aan te schaffen. Ik ga dus niet specifiek zwangerschapskleding toevoegen, maar ga met inkopen wel rekening houden met de pasvorm en of het ook met een babybuikje gaat passen. Twee vliegen in één klap, want zo shop ik voor mezelf ook direct wat items 

Hoe ben je op het idee gekomen om vintage treasures te verkopen via thewildbabes.com?

Ik vond het onderscheidend, vernieuwend en juist gaaf om als tegenhanger van nieuwe trendy mode toe te voegen. Als laatste is het een van mijn allergrootste hobby’s, zoekend op vintage markten naar unieke pareltjes die een tweede (of derde wie zal het zeggen) leven krijgen. Er is maar 1 item van, het is vaak nog in prachtige staat en ik vind het heel leuk dat ik dit dankzij de vintage corner met iedereen kan delen.

Doe je alle inkoop zelf? Zo ja, hoe beslis je wat wel of niet geschikt is voor de shopaholics van thewildbabes.com?

Ja ik doe alle inkoop zelf. Voordat ik mijn webshop startte heb ik 5 jaar als inkoper gewerkt bij ModeMusthaves. Ik durf dus te zeggen dat ik inmiddels wel ervaren ben in inkoop en precies aanvoel of ik een ‘winner’ heb gevonden. Natuurlijk zit ik er ook weleens naast dat is het risico, maar ik krijg altijd een soort onderbuikgevoel bij het vinden van de juiste items. Dan kijk ik vervolgens of het voldoet aan mijn eisen (doelgroep, kwaliteit en prijs) en maak ik de keuze om het wel of niet in te kopen.