1. Home
  2. /
  3. Interviews
  4. /
  5. PRÊT À PREGNANT TALKS...

PRÊT À PREGNANT TALKS WITH… RACHEL VAN SAS A.K.A. DE HUISMUTS

Datum: 2019

Rachel van Sas, beter bekent als De Huismuts, is mama van Pip en Rosie. Samen met haar man Willem delen zij hun leven als ouders van twee meisjes via Instagram en YouTube. In samenwerking met Catwalk Junkie presenteert Rachel nu vol trots haar ‘Be Kind’ collectie: een romantische zomercollectie met een stoere uitstraling. Dezelfde collectie is er ook voor je mini, hoe leuk om samen te twinnen! Wij hebben samen met Rachel de lancering van haar collectie gevierd en haar het ‘Be Kind’ shirt van het lijf gevraagd over de collectie! Lees je mee?

IN A WORLD WHERE YOU CAN BE ANYTHING, BE KIND…

Gefeliciteerd met je super toffe collectie in samenwerking met Catwalk Junkie! Hoe is deze samenwerking tot stand gekomen?

Dankjewel! Al jaren koop ik zelf mijn kleding bij Catwalk Junkie en vooral de flared broeken zijn de vaste basics in mijn garderobe. Het was Catwalk Junkie niet onopgemerkt gebleven dat ik groot fan ben van het merk, dus we kwamen met elkaar in contact en zo ontstond het idee voor een eigen collectie. Mijn wens was niet alleen een collectie voor mij en andere vrouwen, maar juist ook voor de mini’s. Een echte twinning collectie.

Kan je ons vertellen hoe het ontwerp proces in werking ging? Wat inspireerde je?

Het ontwerpproces begon precies zoals ik mij bij zoiets had voorgesteld. Ik ging met een tas vol met mijn favoriete kledingitems naar kantoor en van alle items bespraken we wat mij aansprak in de kleur, de stof, het model en alle kleine details. Dit deden we zo ook met de kleding van Pip en aan het eind van de sessie hadden we een aantal items die absoluut onderdeel van de collectie moesten worden zoals een maxi jurk, een flared, een oversized t-shirt en een blouse. In de volgende brainstormsessie gingen we aan de hand van mijn moodboard de kleuren bepalen. Mijn moodboard had een bohemian vibe met zwierige stoffen, warme kleuren en printjes. Ik wilde een collectie maken die je het hele jaar door kan dragen en ook als je zwanger bent, kunt dragen. Ik ben heel blij dat dat is gelukt.

Wat betekent “Be Kind” voor jou? En wat is de boodschap die je met deze collectie graag wilt overbrengen?

Ik vind ‘Be kind’ een prachtig gedachtegoed en probeer daar iedere dag bewust naar te leven. Het kost je namelijk niks en het maakt je juist alleen maar rijker. Wij hebben vorig jaar 3 maanden op Bali gewoond en ik voelde mij daar door de manier waarop de mensen daar met elkaar omgaan zo thuis. Alles met een lach en vol respect. Ik heb daar de woorden BE KIND op mijn enkels laten tatoeëren en door het BE KIND t-shirt te dragen kan iedereen nu deze boodschap uitdragen.

En is Pip ook helemaal verliefd op de items? Wat is haar favoriete look?

Pip haar favoriete look is de bloemetjes jurk. Vanaf het moment dat de sample een paar maanden geleden binnenkwam wilt ze de jurk iedere dag aan. En iedere ochtend is het weer een strijd wanneer de jurk in de was zit. Kun je je voorstellen hoe zwaar de ochtenden voor mij en Willem zijn sinds deze sample er is? Haha. Het is zo leuk om te merken dat zij oprecht zo enthousiast is zonder te beseffen dat haar moeder deze jurk heeft ontworpen. Dat is toch wel het grootste compliment!

Heeft ze echt al haar eigen stijl? Of vindt ze het juist geweldig om te twinnen met mama?

Pip kon ik altijd alles aantrekken, maar sinds de Flower power dress sample krijg ik haar nog maar moeilijk iets anders aangepraat. Wanneer deze in de was zit krijg ik haar met pijn en moeite wel in een ander jurkje, maar broeken zijn ineens een no go geworden. Zit ik dan met mijn onwijs leuke twinning flareds haha.