1. Home
  2. /
  3. Interviews
  4. /
  5. THE MOM TALKS BEAUTY...

THE MOM TALKS BEAUTY MET… LIEKE VAN LEXMOND

Datum: 2018

Foto via MaxFactor

Vandaag bespreken wij samen met mommy Lieke van Lexmond alles over beauty. Sindskort is zij het gezicht van de nieuwe collectie van MaxFactor, en wij vroegen haar daarom dan ook naar haar favoriete producten en hoe haar beauty ritueel is veranderd nu ze een mommy is. En hoe doet ze het toch om er áltijd geweldig uit te zien?! Lieke verteld alles en onthult haar beauty secrets..

Als mom heb je ’s ochtends weinig tijd voor een uitgebreid beauty ritueel. Welke producten gebruik jij om stralend de dag te beginnen?

Ik start de dag met het een lekkere douche, reinig mijn gezicht met producten van Natura Bissé en vervolgens gebruik ik hier ook de crème van. Ik ben gek van The Cure lijn, dit is speciaal voor hormoon gevoelige huid. Dan gebruik ik vaak alleen op rode plekjes de Miracle Touch foundation, dus nooit over mijn hele gezicht. Ik gebruik een wenkbrauw gel en accentueer mijn wenkbrauwen soms een beetje met wat poeder. Dan de False Lash Epic Mascara. Soms een beetje bronzer/blush en dan ren ik de deur uit.

Heeft moederschap jouw beauty ritueel veranderd? En hoe ziet jouw huidige beauty ritueel eruit?

Vroeger was ik veel vaker aan het scrubben in de ochtend en mezelf in de bodylotion aan het zetten. Dat zit er s ’ochtends sowieso niet meer in en s ’avonds vergeet ik het soms. Alles gaat gewoon veel sneller, rennen in de ochtend om de jongens te badderen, ontbijt te maken en Vik op tijd op voorschool te krijgen. Oftewel, ik ben nu helemaal mega snel met mijn eigen beauty ritueel, de basics. Tijd om mijn haren mooi te doen zit er niet echt in, maar ik maak altijd tijd om mijn gezicht goed te hydrateren met een fijne crème.

Je hebt een druk leven met werk en twee prachtige kids. Toch zie je er altijd stralend uit. Wat is jouw ultieme beauty secret?

Bindweefsel massage in mijn gezicht! Ik ga graag naar Bodyfix, Agnieszka is geweldig. En ik gebruik sinds kort ‘NU face’ apparaatje als ik naar bed ga, ik heb echt het gevoel dat dit veel voor mijn huid doet. Verder ga ik naar Babassu voor facials, af en toe een peeling doet wonderen. En bij C Cosmetics doe ik af en toe de Venus Swan voor gezicht en vooral voor mijn benen en billen. Dit verstevigt de huid en is vooral een enorm lekker beauty moment voor mezelf, luxe.

Hoe combineer je werk met het moederschap? En wat is de rol van Bas binnen jullie gezin?

Combinatie werk en moederschap gaat goed. Natuurlijk zijn er soms tijden dat alles iets minder soepel loopt, maar dat is altijd tijdelijk, en heeft er vooral mee te maken dat ik het dan zelf lastig vind weg te zijn. We hebben het geluk dat we een geweldige oppas hebben die al vier jaar bij ons is en stapel op de jongens en zij op haar. Dit zorgt ervoor dat ik kan werken en alles thuis goed doorgaat als ik er niet ben. Bas heeft zijn eigen bedrijf, dus kan zich gelukkig redelijk aanpassen en we doen het dan ook echt met elkaar, vormen een super hecht gezin.

Je hebt een hechte band met jouw familie. Wat geef jij aan Vik en Zef mee uit jouw jeugd?

Het belangrijkste vind ik dat ze voelen dat ik ze onvoorwaardelijk steun om te zijn wie ze zijn. Ze een prachtige solide basis mee te geven, vertrouwen in zichzelf ontwikkelen. Dingen niet voor lief te nemen en dankbaar te zijn voor het moois.. Vooral heel veel plezier te maken en te genieten van de wereld om ze heen. Met respect voor anderen en de wereld waarin ze leven, de natuur.

Heeft het moederschap jou veranderd? Zo ja, hoe?

Ja het heeft me zeker veranderd, mijn vrije tijd gaat naar mijn mannen. Liefde voor ons gezin is enorm, mijn liefde voor Bas is enorm en we staan volledig achter en naast elkaar. Voelen beide de verantwoording om er voor elkaar en de jongens te zijn. Ik denk nu wel eens waar was ik al die tijd ervoor zo druk mee??! Het ging vaak over mezelf, dat is nu niet meer. Ik zie dingen in ander perspectief. En voel nog meer de taak om mijn hart te volgen, daarmee ook een voorbeeld te zijn voor hen. Ik geloof dat ik zelf de verandering moet maken die ik bij hen hoop te zien. Leef dus zelf veel bewuster dan daarvoor….. nog intenser.

Welke andere mom ziet er volgens jou altijd geweldig uit?

Als ik eerlijk ben zijn dat voor mij de moeders die het niet zozeer in looks zoeken. Ik vind moeders mooi die heus aan zichzelf denken en verzorgd zijn, maar hun eigen uiterlijk niet meer altijd als hoogste prioriteit hebben. Ik vind het gewoon niet altijd eerlijke en reëel om alles maar perfect te moeten doen en kunnen. Meteen weer in je oude broek moeten passen na een bevalling zou niet je grootste zorg hoeven zijn, gelukkig en sterk voelen wel. En die gekke hormonen kunnen de boel goed op zijn kop zetten, dus dit is al een hele prestatie. Ik geniet erg van mijn zus, ze is zo’n lieve mama. Werkt enorm hard, maar is er volledig voor haar jongens. En is niet bezig met wat ze aantrekt, het is gewoon heel natuurlijk en echt……. Een eigen stijl die gewoon te gek is en voor ieder moment klopt. Vaak is ze in een mega relaxte broek op een plein aan het voetballen, maar net zo gemakkelijk een kleine wissel die haar klaarmaakt voor een gala. Niet te ingewikkeld en ver gezocht… We staan tenslotte vaak nog een half uur voor een opening/presentatie in de pannen te roeren om thuis de boel draaiende te houden.