1. Home
  2. /
  3. Interviews
  4. /
  5. THE MOM TALKS WITH…...

THE MOM TALKS WITH… LIZET GREVE

Datum: 2019

Als je Lizet Greve nog niet volgt op Instagram, dan moet je dat nu heeeel snel gaan doen. Deze mom of two is namelijk zo leuk en heeft ook nog eens een te gekke stijl. Met haar eerlijke stories laat ze zien dat het moederschap niet altijd over rozen gaat en geeft ze dagelijks een dosis stijl inspiratie. Lizet heeft twee kids, zoontje Vic en dochter Zoë, twee heerlijke kinderen met een eigen willetje. Wij gingen koffie met Lizet drinken om te kletsen over het haar overvolle kledingkast, gender neutrale fashion en meer.

Je bent een weekend weggeweest met je vriend, hoe bereid je je voor op een weekend zonder kids?

Huilend… Ik had voor we weggingen een vriendinnetje aan de telefoon, “Ik moet alleen maar huilen” zei ik tegen haar. Daarnaast moest ik ook nog eens ongesteld worden en was ik dus mega hormonaal. Hierdoor wilde ik juist niet weg en gewoon lekker bij de kindjes zijn. Terwijl ik ook wel zin had om echt even bij te slapen en ik heel goed weet dat als ik eenmaal weg ben ik het heel fijn vind. Mijn moeder kwam oppassen en ik had me echt goed willen voorbereiden door het huis ook even op te ruimen en gezellig te maken, je kent het wel,, maar door alle deadlines was ik alleen maar aan het rennen en vliegen. Het was dus echt een mega puinzooi thuis, dus eigenlijk komt het er op neer dat ik me niet heb voorbereid. Gelukkig kreeg ik wel rust toen mijn moeder er was en hebben we een heel fijn weekend gehad.

Je hebt echt een waanzinnige stijl! Wat staat er op je wish-list voor aankomend seizoen?

Ik heb door mijn werk zo een volle kast, waardoor ik er minder dan vroeger mee bezig ben met wat ik nog wil. Ik wil wel graag nog een paar mooie lange jurken erbij, love it! Ik ben ook wel altijd opzoek naar mooie witte blousjes met coole mouwen, echt zo’n vintage vibe. Sowieso steeds meer aan het kijken naar Vintage. En tegen coole cowboy boots of goeie sneakers zeg ik ook geen nee. Maar eigenlijk heb ik wel een beetje besloten dat ik iets minder wil gaan kopen en als ik koop wil ik dat ik het ook heel vaak ga dragen. Ik weet niet of het gaat lukken, maar ik neem het me wel voor. Bewustwording is stap één 

We zien steeds vaker gender-neutrale kleding en speelgoed. Hoe sta jij hier tegenover?

Ik vind het geweldig! Ik vind het zo stom dat bepaalde dingen alleen voor meisjes of jongens zouden zijn. Ik vind jongensstyling echt te leuk en ik trek Vic dan ook graag tijgerbroekjes, een mooie witte blouse, gilletje of een schapenvacht aan. Dit in combinatie met zijn lange haar, maakt dat mensen hem vaak zien als meisje. Echt elke dag krijg ik te horen “Wat een mooie dochters heb je!’ Maar als je goed naar Vic kijkt, zie je dat hij overduidelijk een jongetje is. Ik kan er geen meisje van maken;) Ik denk dat veel mensen nog niet helemaal klaar zijn voor gender-neutrale outfits.

Naast mama ben je natuurlijk ook heel druk met je carrière, hoe combineer je dit en hoe vind je je rust?

Dit gaat eigenlijk best wel vaak echt helemaal mis, want die rust vind ik niet. Tot hartkloppingen aan toe heb ik stress. Toen Zoë naar school ging, had ik verwacht dat het beter zou worden, maar het is eigenlijk alleen maar erger. Ik moet haar brengen, halen en vaak wilt ze dan ook bij een vriendinnetje spelen. Je verandert echt in een soort transportbedrijf! Ik ben dan ook vaak in de avonden nog aan het werk en in het weekend. Ik wil dat veranderen, maar dat is een project op zich haha!

Zoë en Vic kids zijn natuurlijk veel te zien op je extreem knappe Instagram. Krijg je weleens negatieve reacties en hoe ga je hiermee om?

RTL Boulevard had een tijdje geleden een item waarin ze de mom influencers heel negatief neer hebben gezet. Dit vond ik echt heel naar. Ze hadden het zo geknipt en geplakt waardoor de kijkers een totaal vertekend beeld te zien kregen. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik daar verder geen negatieve reacties over heb gekregen. Ik heb echt hele lieve followers en ik krijg echt bijna geen haat.. Ik denk dat ik positieve mensen aantrek, doordat ik zelf positief blijf op mijn account. Wel krijg ik vaak de vraag hoe ik erover denk om mijn kinderen online te posten. Van vreemden, maar ook van mensen uit mijn omgeving. Ik denk er echt heel goed over na voordat ik iets post en voordat ik een samenwerking aanga. Je zult ze nooit op een kwetsbaar moment op mijn Instagram zien. Daarnaast is alles wat ik vertel vanuit mij en niet vanuit de kinderen. Ze genieten er vooral heel erg van! Mijn kinderen zijn aanwezig op mijn account, omdat ze een groot onderdeel van mijn leven zijn en ik ben een trotse moeder. Maar het is wel echt mijn account en niet die van mijn kinderen.

Jullie doen vaak leuke dingen samen met Zoë en Vic. Wat is jouw favoriete uitje om samen met de kids?

Nu ze iets ouder zijn vind ik het super leuk om samen met de kids op pad te gaan. Toen ze nog wat jonger waren, wilden ze eigenlijk alleen maar naar de speeltuin. Stiekem is dat nog steeds wel zo, maar nu ze ouder worden komen ze erachter dat er meer bestaat. ik vind het vooral heel leuk om bijvoorbeeld naar de Dierentuin te gaan of andere typische kinderparken.  Dan heb je alles bij de hand en  het is echt gericht op kinderen! Ik heb niet zo veel wensen, als de kindjes het maar leuk vinden ben ik blij.