1. Home
  2. /
  3. Interviews
  4. /
  5. THE MOM TALKS WITH…...

THE MOM TALKS WITH… NICOLETTE KLUIJVER

Datum: 2019

Fotografie: Moon Jansen

Mom en RTL presentatrice Nicolette Kluijver kennen we allemaal van onder andere Expeditie Robinson en voorheen Try Before You Die. Nicolette is mama van 3 kids; dochter Isabella en tweeling Jesse en Ana-Sofia.  26 september verschijnt haar allereerste kinderboek, ‘Dierenpret’ is een hartveroverend versjesboek over anders zijn en het boerenleven. Wij vroegen Nicolette alles over het schrijfproces en haar Expeditie Robinson avontuur samen met haar kids.

Nicolette, gefeliciteerd met je allereerste kinderboek! Kan je ons iets vertellen over ‘Dierenpret’?

Het is een educatief boekje met leuke versjes over lieve diertjes. Je leert over het leven op de boerderij, over huisdieren en er zitten mooie boodschappen in. Bijna een soort levenslesjes!

Je bent zelf dol op dieren en woont dan ook op een boerderij. Zijn jouw kids ook dol op alle beestjes?

Oh ja… en ze zijn zo trots dat alle dieren van onze eigen boerderij voorkomen in het boek!

Heb je er bewust voor gekozen om je kids op te laten groeien op de boerderij?

Ja, ik vind het heel fijn dat ze zo met de natuur opgroeien. Ze weten dat een ei van een kip komt en hoe je plantjes laat groeien.

Waar heb je je inspiratie vandaan gehaald voor dit boek? Hebben de kids je hierbij geholpen?

Ik kijk naar mijn eigen dieren en bedenk iets, maar ook naar situaties in de klas op school. Er staat bijvoorbeeld een versje in over een geit die zich niet goed voelt omdat hij anders is dan de andere geiten. Uiteindelijk komt de geit erachter dat ze daardoor super bijzonder is.

Je bent net terug uit de Filipijnen voor Expeditie Robinson, hoe is het om je kids bij je te hebben tijdens deze bijzondere reis?

Fantastisch! Ze zijn echte Robinsons. Ze kunnen krabben vangen met hun blote handen, weten precies welke kokosnoten rijp zijn en klimmen in bomen als echte aapjes.

En kunnen we nog een tweede boek verwachten van jou? Kun je hier iets over verklappen?

Dit gaat hopelijk een serie worden, dat zou ik geweldig vinden!