1. Home
  2. /
  3. Interviews
  4. /
  5. THE MOM TALKS WITH…...

THE MOM TALKS WITH… NICOLETTE VAN DAM

Datum: 2019

Gisteren waren wij aanwezig bij de collectie presentatie van Nicolette van Dam in samenwerking met Shoeby Fashion. Een prachtige collectie die girly maar ook heel stoer is. Deze back to school collectie is zeer gevarieerd; van rokjes tot joggingpakjes, van girly tot stoer. Wij zijn verliefd en vinden het te gek dat mom Nicolette deze collectie heeft gelanceerd! Ze is er maanden mee bezig geweest, met heel veel liefde. En wij hebben Nicolette bij de collectie presentatie het hemd van het lijf gevraagd over deze nieuwe collectie en wat haar meiden Lola-Lilly en Kiki-Kate ervan vinden!

Hoe lang ben je hier mee bezig geweest?

We zijn vorig jaar na de zomer begonnen met de eerste ideeën. Dat werd vervolgens helemaal uitgewerkt met de leuke bijtjes die je overal terug ziet. Ik heb echt tientallen bijen voorbij zien komen! Mijn meiden vinden de omkeerbare pailletten ook helemaal leuk!

Waar heb je je inspiratie uitgehaald? 

Mijn meiden! Het is iets wat ik op een bepaalde manier nog mistte in hun kast. Het zijn ook items waarvan ik weet dat het lekker zit. We hebben mooie stoffen en pasvormen gebruikt. Ik vind het ook belangrijk dat het girly is maar dan wel met een stoere touch.

Hebben jouw meiden ook meegeholpen aan deze collectie?

Ja! Als de eerste samples binnen kwamen stonden ze al helemaal klaar als echte modelletjes. Iedere keer heb ik foto’s gemaakt en steeds aangegeven wat er nog veranderd moest worden. Bijvoorbeeld knoopjes achter in de nek. Mijn meiden houden hier helemaal niet van, dus ik heb ook bij al die jurkjes gezegd dat ik geen knoopjes in de nek wilde. Het vervelende bij knoopjes in de nek is namelijk dat hun haar erin blijft hangen. We hebben echt goed gekeken naar deze praktische dingen en dit  meegenomen in de collectie.

Hebben ze dezelfde stijl of zijn ze toch wel verschillend?

Nou ze zijn toch ergens ook wel verschillend. Als ik ze echt hetzelfde aan doe dan vinden ze het allebei helemaal prima, maar onze jongste heeft wel een periode gehad waarin ze nooit broeken aan wilde. Altijd, altijd jurkjes en rokjes. Daar is ze nu sinds kort een beetje vanaf, dus ik ben benieuwd hoe dat straks gaat en of ze de broeken van deze collectie gaat dragen. Maar de oudste staat echt te springen en dan met name voor de broek met roze strepen aan de zijkant. Die vind ze echt te gek.

Gaan we nog meer van jou zien in samenwerking met Shoeby Fashion?

Ja zeker, we zijn bezig met een party collectie. Dit wordt echt een mini-me collectie voor moeders en dochters. Je dochter vindt het vaak cool wat je draagt en zoals van deze collectie zou ik deze rok ook wel in mijn eigen maat willen bij wijze van. De party collectie komt in november uit en we zijn ook bezig voor het voorjaar.