1. Home
  2. /
  3. Interviews
  4. /
  5. ‘WHO’S YOUR DAD?’ SANDER...

‘WHO’S YOUR DAD?’ SANDER KLEINENBERG

Datum: 2019

Sander Kleinenberg, de partner van Noor de Groot – a.k.a. Queen of Jetlags – is vader van twee prachtige dochters Bibi en Olivia. Sander is DJ en producer en dankzij zijn werk reist hij vaak samen met zijn gezin de wereld rond.

Wat is het eerste wat je deed toen je ontdekte dat je vader werd? En wie was de eerste die je belde?
In beide gevallen was mijn vader degene die ik het eerste belde. Ik denk dat je dat diep van binnen graag het eerst wilt doorgeven aan je eigen bloedlijn. Mijn broer zal zeker de tweede zijn geweest. Wij hebben een sterke band wat dat betreft.

Wat wil je je kinderen graag meegeven?
Ik vind het onderwerp keuzes maken en verantwoordelijkheid erg belangrijk in de opvoeding. Je kinderen een goed compas geven is denk ik de grote uitdaging en uiteraard iets waarvan je hoopt dat dat van generatie op generatie overgaat in balans met de wensen van de tijd en je partner uiteraard. Buiten die basis zorg je uiteraard voor zoveel mogelijk ruimte tot ontplooiing. Ik moet wel eerlijk zeggen dat beide kinderen op een verschillend moment in hun ontwikkeling staan dus dat zorgt wel voor wat uitdagingen. En Noor en ik zijn op gezette tijden zelf uiteraard nog kind, haha.

Hoe combineren jij en Noor jullie carrière samen met het ouderschap?
Soms een moeilijke puzzel met 1000 stukjes maar vaker een heerlijke gekke reis vol verassingen en uitdagingen. Ik moet eerlijk zeggen dat Noor sinds ze moeder is wat minder avontuurlijk is, ik ben meer van het gewoon doen en zien waar het schip strand, Noor heeft wat dat betreft meer verant- woordelijkheidsgevoel en dat is ook begrijpelijk want ik heb er al eentje best ver op de rit en dan wordt je toch wat chiller in je benadering. Gelukkig houden we elkaar op deze manier lekker in balans. Intuïtief ontziet de een de ander als de waan van de dag daarom vraagt. Kinderen wijzen ook vaak zelf de weg, als jij ze de aandacht niet geeft die ze nodig hebben zullen ze dat echt wel laten merken.

Wat staat er op je bucket-list?
Ik ben laatst naar de voetbalwedstrijd Boca Juniors tegen River Plate in Buenos Aires geweest, de gekste derby ter wereld en stond ik tussen de gekkies van Boca. Ik heb besloten om mij na deze experience niet meer uit te laten over bucket list dingen behalve hopelijk ooit anderen te kunnen helpen of inspireren met bucket list wensen.